Vaararrangementen op historische trekvaarten

In 2020 is het 400 jaar geleden dat de Pilgrims via de Vliet van Leiden naar Delfshaven vertrokken. Na een nacht in Delfshaven doorgebracht te hebben zeilden zij vanaf daar met de Speedwell richting Engeland om vervolgens op de Mayflower naar Amerika te gaan.


Provincie ZuidHolland en Regio Holland Rijnland hebben de handen in één geslagen om de waterroute die de Pilgrims in 1620 namen op de kaart te zetten. Deze route loopt o.a. via de historische trekvaarten Vliet en Schie.
Daarom verbindt, activeert en stimuleert Bureau Bolwerk ondernemers aan deze route om te komen tot verbeterde dan wel nieuwe recreatieve vaararrangementen die enerzijds de trekvaarthistorie zichtbaar en beleefbaar maken. En die anderzijds - en waar het kan - het verhaal vertellen van de Pilgrims. Deze arrangementen worden naar verwachting april 2020 geïntroduceerd.  

Klik hier voor meer informatie 

Programma:
Zondag 23 augustus: Pelgrimvadersvaart
Speciale dagtocht over de Trekvaart de Schie van 10.30 uur – 16.30 uur met volop aandacht voor het verhaal van de Pelgrimvaders die 400 jaar geleden vanuit Delfshaven vertrokken naar de Nieuwe Wereld; met het schip de Speedwell zetten ze koers naar Amerika. Voor meer informatie het vaarprogramma, klik hier!