Toptennis op Roomburg tijdens de Open Leidse

Tientallen Nationale tennistoppers strijden van maandag 15 tot en met zondag 21 juli 2019 om de titel tijdens de Intersport Twinsport Open Leidse Tenniskampioenschappen op Tennisclub Roomburg. Toegang tot het toernooi is gratis.

64e editie
Het vermaarde tennistoernooi vindt alweer voor de 64ste keer plaats op de Leidse tennisclub aan de Kanaalweg. Zoals elk jaar doen veel van de beste tennissers van Nederland mee: eerdere winnaars zoals titelverdedigers Tim van Terheijden en Chayenne Ewijk doen opnieuw een poging om de Open Leidse te winnen, maar de concurrentie is pittig.

De deelnemers
Bij de heren wordt de plaatsingslijst aangevoerd door viervoudig winnaar Bart de Gier (nummer 12 van Nederland), Jesse Timmermans (16), Kevin Boelhouwer (22), tweevoudig winnaar Jasper Smit (22), Boy Westerhof (26) en tweevoudig winnaar Tim van Terheijden (29).

Bij de dames zijn Marrit Boonstra (nummer 7 van Nederland), Annelou Nab (17) en Lexie Stevens (18) de favorieten. Ook Jasmijn Gimbrère (36), Perla Nieuwboer (39), Gabriëlla Mujan (43) en Bo Luttikhuis (43) dingen mee naar de titel.

Planning Open Leidse
De kwalificaties voor het hoofdtoernooi worden op maandag 15 en dinsdag 16 juli gespeeld. Het hoofdtoernooi start op woensdag 17 juli en zondag 21 juli is de grote finaledag. De wedstrijden van het Nationaal Ranglijst Toernooi worden tussen 10.00 en 21.00 uur gespeeld en zijn de hele week gratis toegankelijk voor publiek.

Oudste Nationaal Ranglijst Toernooi van Nederland

De Open Leidse Tenniskampioenschappen worden sinds 1955 gespeeld op Roomburg, daarmee is het met vier sterren genoteerde Nationaal Ranglijst Toernooi het oudste van Nederland. Naast het toernooi in de categorie 1 wordt van 13 tot en met 21 juli ook een Open Toernooi in de categorieën 3 – 7 gespeeld.

Gedurende het toernooi kunnen op tcroomburg.nl de wedstrijdschema's en dagprogramma’s geraadpleegd worden.