Toneelgroep Imperium speelt Pinokkio

Hoe word je een echte jongen in een wereld die avontuurlijk is, en maar ook wel heel, heeeeel eng en moeilijk? De houten pop Pinokkio ontmoet, op zijn zoektocht naar ‘echt mens worden’, vrienden, schurken, en alles wat daar tussenin zit.

Jan Joost Aten (1977) is theatermaker, schrijver en vertaler. Eerder maakte hij bij toneelgroep Imperium de voorstellingen Gras, De Lange Nasleep van een Korte Mededeling, en Bedrog. Taal, miscommunicatie en onbegrip is een onderwerp dat hem blijft fascineren.

Carlo Collodi (de oorspronkelijke schrijver van de verhalen) en Ko van den Bosch (schrijver van het toneelstuk) snijden een interessant thema aan: wat verstaan we eigenlijk onder een ‘echte/goede’ jongen? En hoe word je dat in een wereld die zelf helemaal niet zo goed en eenduidig is?
Ko van den Bosch geeft als antwoord: wees niet te bang, en probeer gewoon dingen uit. De voorstelling neemt die boodschap over en experimenteert er op los!

Een vrolijk, spannend en chaotisch circus, waarin superveel verschillende dingen zijn te zien. Met live muziek!


Regie: Jan Joost Aten
Muziek: Bart in ‘t Veld
Spelers: Ada van Duijn, Alwin Kloekhorst, Babette van Spijker, Christine Bexelius, Et Meijvogel, Jan Struijs, Martin Kroon, Natasja Bakker,Odette Maassen, René Huinen, Thea Wesseling
Muzikanten: Dorien Hooman, Rob Nederhof, Vera Prijs
Speeldata: Vrijdag 7 december, zaterdag 8 december, vrijdag 14 december, zaterdag 15 december, zondag 16 december (matinee), vrijdag 21 december, zaterdag 22 december, zondag 23 december (matinee) en maandag 24 december (matinee)

Aanvang: 20:00 uur - Matinee: 15:00 uur
Locatie: Imperium Theater, Oude Vest 33e Leiden, tel. 071-5141035
Prijs: € 12,- Regulier
€ 10,- Studenten en CJP
Reserveren: www.imperiumtheater.nl Kaarten kunt u eventueel ook één uur voor aanvang van de voorstelling direct aan de kassa kopen.