Toneelgroep Imperium speelt Nexlach

Stephan W. Zeedijk is werkzaam als freelance theaterregisseur, theaterdocent en acteur, zowel in het theater als op locatie. Ook maakt hij voorstellingen bij zijn eigen theatergezelschap Festes Theater in Rotterdam. Daarnaast is hij theaterdocent bij Theater Babel te Rotterdam en geeft workshops op maat. Tevens organiseert hij theaterweken 'Zon & Spelen' in Spanje. Creatieve weken voor gevorderde toneelspelers in de Spaanse zon. De door hem geregisseerde voorstellingen 'Dames van de Beethovenstraat' en 'De Canadese Muur' wonnen de 'Ans Alting Publieksprijs' van het theaterseizoen 2016-2017 en 2012-2013 bij Theater Imperium in Leiden.

Stephan zegt het volgende over het stuk: “Wat ik mooi vind aan dit stuk is dat de personages mensen zijn die durven te worstelen met hun bestaan en de zin daarvan. Ze nemen geen blad voor de mond. Doordat ze dertien uur vast komen te zitten met de meest geliefde (en gehate) mensen in hun leven, de mensen die het alle dichtste bij hen staan en hen het beste kennen... wordt hun leven op scherp gezet. De tekst is afwisselend eerlijk en helder en soms mijmerend en poëtisch.”

Joost II Sickenga is schrijver van letters en leestekens. Het gaat daarbij altijd om beeldende taal, taal als beeld, bewegende woorden en woorden die niet onbewogen laten. Hij schreef Nexlach in 1999.

Kijk voor meer informatie en kaarten op de site van Imperium Theater
.