Toneel, psychedelische rock en muziekensembles op Open Podium

Op vrijdag 15 maart is er weer een Open Podium van het Centrum voor Amateurkunst Leiden in de Theaterzaal van Het Leidse Volkshuis. Elk kwartier staat een andere act op het podium. Geniet van optredens van theatergroep Domino, de band Lucille, BIEN en muziek en dans door leerlingen van BplusC. De avond begint om 20.15 uur, gratis entree.

Theatergroep Domino is een theatergroep voor mensen met een beperking. De groep maakte de afgelopen jaren indruk met haar (eigen) wijze van spelen, en ook in samenwerkingen met PS|theater en de Veenfabriek. Domino speelt de korte voorstelling KRAAN, gebaseerd op de onlangs gevonden afscheidsbrief van Willem Kraan, een van de leiders van de Februaristaking in Amsterdam. Daarnaast is er ook een dans!
De Leidse band Lucille speelt eigen psychedelische pop/rocknummers gegrond in de alternatieve muziek van de jaren 60 en 70 maar met een hedendaagse sound. Vroeger gespeeld onder de naam The Backalleys, o.a. op het Open Podium en in de finale van de Grote Prijs van de Bollenstreek. Na twee jaar stilte geeft de band vanavond hun eerste optreden in een nieuwe formatie.
BIEN is de artiestennaam van Ben Hoogenboom en Pauline Capel. Ze doen op dit Open Podium een medley van hun net uitgekomen cd Deining.
Een groep balletdansers van BplusC danst de 'Magische tuinen van Naina' uit de opera Ruslan en Ludmila van Glinka en variaties op het mini-ballet 'Spaanse Miniaturen'.
Het klarinet-ensemble van BplusC bestaat ruim 15 jaar. De acht klarinettisten spelen klassiek, tango, klezmer en jazz. Die variatie hoor je terug op vrijdag 15 maart, met muziek van Mozart, Piazzolla en Scarlat. Daarnaast laten ook twee gelegenheidsensembles van BplusC horen wat ze in huis hebben. Gitaarensemble Hambre Y Sed heeft samen met een aantal nieuwe spelers drie stukken ingestudeerd. Een nog groter projectensemble, met viool, akoestisch gitaar, bas, drum en zang, verzorgt de muzikale opening van dit Open Podium.
De avond wordt vastgelegd door de Leidse Amateur Fotografen Vereniging (LAFV) en de Leidse Video en Smalfilm Liga (LVSL).

Wil jij zelf een keer op het podium staan in de mooie Theaterzaal van Het Leidse Volkshuis of in de Qbus? Meld je aan voor een Open Podium via amateurkunst@BplusC.nl! Alle disciplines zijn welkom: muziek, dans, toneel, cabaret, poëzie.

Open Podium
Datum: vrijdag 15 maart
Aanvang: 20.15 uur
Locatie: BplusC Het Leidse Volkshuis, Apothekerdijk 33, Leiden
Toegang is gratis.