Theatercafé Scheltema

Begin 2020 goed in het Theatercafé Leiden, hét laagdrempelig podium van Scheltema.
Zondagmiddag 19 januari met vier fijne acts op het podium, de zoutjes op tafel en een glaasje erbij. Het recept blijft hetzelfde, kleine, vriendelijke voorstellingen op zondagmiddag in Scheltema, wat verandert zijn de acts, steeds weer anders, steeds weer verrassend. Die voornemens zijn nog nooit zo goed geweest!

Hans Mets heeft zich de afgelopen twee jaar toegelegd op het afronden van zijn clownsopleiding bij de school voor Clown & Leven in Utrecht en dat deed hij met de voorstelling ‘Putan’ die hij voor ons komt spelen. Mets speelt al jaren als acteur, acrobaat en clown en in Putan lijken al deze disciplines in de vorm van moderne clownerie samen te komen
Teddy Macrander is een jonge singer songwriter uit Den Haag. Begin 2019 stond zij in de finale van Art Rocks in de grote zaal van Paradiso. Ze schrijft haar nummers zelf en wordt geïnspireerd door First Aid Kit, John Mayer, Norah Jones e.v.a. Haar stijl is een combinatie van country, folk & pop. December 2019 stond ze in de finale van De Nobel Award en eindigde als derde: “De jonge Teddy Macrander houdt de complete zaal twintig minuten stil met haar fragiele en mooie liedjes. Ze zingt loepzuiver en speelt goed gitaar.“
Historicus Vincent van Zuilen van De Kennisproeverij geeft lezingen over de stad Leiden in al haar facetten. Dat doet hij aan de hand van stadsverhalen ondersteund met beeld en bovendien op geanimeerde wijze. Om een inkijkje te geven in wat hij nu precies doet zal hij voor ons deze middag een verhandeling houden over horeca-, kroeg- en drankgeschiedenis aan de hand van de Leidse drink,- en drankcultuur. Onderhoudend!
Het Leidse duo Len&Mar brengt ons tot slot pareltjes uit de popgeschiedenis en eigen nummers op geheel eigen wijze. Len&Mar zijn Lennart de Vries en Marjolijn Remijn en maken akoestische muziek, van pop tot jazz en folk. Mooie luisterliedjes met steeds de schoonheid van het liedje als uitgangspunt. Rob van Berlo zal deze middag het ondersteunend slagwerk voor zijn rekening nemen tijdens het optreden van Len&Mar.
Dat beloofd een mooie eerste van het achtste seizoen theatercafé te worden, wij zien U graag!

Theatercafé Leiden 19 januari, deuren open 14.30 uur, aanvang 15.00 uur.
Scheltema, Marktsteeg Leiden. Entree: euro 5,- (kontant)
Volgend theatercafé: 16 februari