Theatercafé Leiden, een aangenaam muzikale middag cultuur in Scheltema

Vier fijne acts op het podium, de kaarsen aan, zoutjes op tafel en een glaasje erbij… Zondag 17 maart zijn we er weer!

De middag begint met “Het Ongerief’ een Leids gezelschap van drie muzikanten, met een uiteenlopende muzikale achtergrond en een gedeelde voorliefde voor vroege en traditionele muziek. Deze onderlinge passie komt tot uiting in een programma waarin zij deze muziek combineren met hedendaags materiaal en eigen composities. Een soms weerbarstige mengeling, die ten gehore wordt gebracht op een niet altijd voor de hand liggende combinatie van instrumenten: gitaar, basgitaar en fluit.

Sanne Marks is ook Leidse en brengt ons eigen nummers en covers. Sanne heeft het VWO afgerond en heeft een tussenjaar, volop tijd voor muziek dus. Ze staat met haar warme stem aan het begin van haar carrière.
Na de pauze brengen Mark Siera en Laurike in ’t Veld “Zien”, een dialoog over een fietstunnel onder een museum, een Rijksmuseum. Wim, de directeur, hakt knopen door met Marjon, vertegenwoordiger van de Fietsersbond en waar gehakt wordt, daar vallen spaanders. Siera en in ’t Veld bereikten met dit stuk de finale van het Leids Dialogenfestival najaar 2018.

Tot slot deze middag weer een Leids gezelschap “The Happy Acorns”. Een complete familie aangevuld met een basgitarist die ook een puik stukje kan schilderen en een zangeres met een dijk van een stem. Een gedeelde voorliefde voor Amerikaanse traditionele muziek en wortels in the Cannonball Johnsons maken dit een aangenaam vrolijk en waardig afsluiter voor wat beloofd een mooie middag te worden. We hebben er zin in!
Het recept blijft hetzelfde, vier kleine, vriendelijke voorstellingen op zondagmiddag in Scheltema, wat verandert zijn de acts, steeds weer anders, steeds weer verrassend. We zien U graag!

Theatercafé Leiden
17 maart, deuren open 14.30 uur, aanvang 15.00 uur.
Scheltema, Marktsteeg Leiden.
Entree: euro 5,-
Volgend theatercafé: 21 april 2019