Theatercafé Leiden

Poëzie, humor en muziek in Theatercafé Leiden, hét laagdrempelig podium in Scheltema.

Zondagmiddag weer vier acts op het podium, de zoutjes op tafel en een glaasje erbij. Het recept blijft hetzelfde, kleine, vriendelijke voorstellingen op zondagmiddag in Scheltema, wat verandert zijn de acts, steeds weer anders, steeds weer verrassend.


Britt Gerhardt is een singer songwriter met ook verrassende covers. Teksten over verloren liefdes en kip taco's. "Haar dromerige geluid lokt je naar binnen. Zodat haar teksten vervolgens pijlen op je hart schieten. Toont haar donker terwijl ze het licht volgt." Haar muziek valt te omschrijven als een mix tussen folk, indie en pop. Met inspiraties als Villagers en Awkward I.

Chris van der Ende is een stand up comedian met een behoorlijke staat van dienst. Hij is niet alleen een comedian met een goed gevoel voor timing maar zeker ook een veelbesproken comedian. Hij trad op bij The Comedy Factory, bij het programma van Jorgen Raymann, bij Guzman presenteert en aan diverse televisieprogramma’s waaronder De Slimste Mens (hij won niet…) bijgedragen.

Met de poëzieweek net achter de rug en een herdruk van zijn bundel ‘Zinnen op een schoonheid’ kijken we uit naar de gedichten van Han Ruijgrok. Hij komt er een aantal voordragen uit zijn bundel en spreekt ook zijn recenter werk uit. De stand van de stad, de wereld en de blik van Ruijgrok.

Zangeres en songwriter Narda Miedema komt uit Noordwijk. Sinds begin 2014 speelt zij solo. Je kunt Narda met haar piano | gitaar | mondharmonica op diverse plaatsen zien en horen optreden; je zou haar kunnen kennen van een eerder optreden in het theatercafé in 2017. Verwacht heerlijke gevoelige jazzy popsongs.


Het gaat een mooie middag worden in Scheltema tijdens het theatercafé.


Klik hier voor meer informatie.