Theatercafé Leiden

Theatercafé Leiden, een aangenaam culturele zondagmiddag.

Vier acts op het podium, de kaarsen aan, zoutjes op tafel en een glaasje erbij… Zondagmiddag 16 juni, een aangenaam samenzijn tijdens het theatercafé in Scheltema Leiden én de laatste voor de zomer!

Bridget and the Goldfish: een eclectisch en aanstekelijk geluid met de perfecte balans tussen folk, indie, jazz, country en een vleugje Franse chanson. Bridget is een fladderaar wiens tochten haar door heel Europa en Latijns-Amerika hebben geleid. De sporen daarvan draagt ze nog op haar vleugels, en neemt ze dan ook mee in haar muziek. Zo zingt ze graag in het Frans, Engels en Spaans over onder andere onbereikbare liefdes, maar ook over de rare, onrechtvaardige wereld waarin we leven. Haar liedjes, soms speels en soms scherp kritisch, nemen je mee op reis in haar kijk op de wereld.

Thjum Arts is 25 jaar en woont in Utrecht. Hij weet nog steeds slechts in beperkte mate hoe hij zich moet verhouden tot de wereld. Daar heeft hij dan ook genoeg over te vertellen als comedian. In zijn moeras van gortdroge humor sluimert een enorm plezier en de motivatie om te staan waar hij staat. Laat je meenemen door de gedachtes van deze authentieke antiheld! Thjum won zowel de jury als de publieksprijs van het Amsterdam Studenten Cabaret Festival 2018. Ook won hij in 2017 de publieksprijs van de Comedy Talent.

Theo Sieben bracht onlangs zijn vierde album uit: Market Meat. Het is een plaat met persoonlijke versies van oude country-blues, gospel en ballads. Veelal gespeeld op zijn oude National gitaren en opgenomen op een sfeervolle, directe manier. Theo is een veelgevraagde gitarist. Hij tourde als ‘sideman’ de afgelopen paar jaar met Henny Vrienten, Douwe Bob en Ellen ten Damme. Vorige maand was hij nog onderweg met Jelle Paulusma. Hij speelde zijn eigen songs onder meer op Into The Great Wide Open, Naked Song, Documenta, Folkwoods en Parkfest. Barn Owl Blues: “Theo Sieben heeft Market Meat duidelijk met veel liefde voor de echte handgemaakte muziek gemaakt. Het zijn twaalf nummers van hoge kwaliteit. Een must voor liefhebbers van rootsmuziek.

Er is vanzelfsprekend ook een vierde act maar die houden we nog even voor ons. Kom langs, ontdek het zelf!

Theatercafé Leiden
16 juni, deuren open 14.30 uur, aanvang 15.00 uur.
Scheltema, Marktsteeg Leiden. Entree: euro 5,-
Volgend theatercafé: 13 oktober 2019

Klik hier voor meer informatie.