The Uselessness of Art

Op 21 en 22 september staat de Generator met The Uselessness of Art in het teken van de zinloosheid van kunst. In het kader van Kunstroute Leiden. Moet kunst nut hebben om nuttig te zijn? Moet kunst een verkoopbaar product zijn? En wie bepaalt de waarde van kunst? Met een dans-lezing en een vurig debat met bekende koppen uit de kunsten. Met o.a. Izaak Zwartjes, ROEM Leiden, PS Jong, Janice Deul en Jamie de Groot.

The Uselessness of Art
In het middelpunt van het programma staat de lezing-performance van choreograaf Sandra Kramerova `About dance, fireflies and the end of the world as we know it´. Deze dans-lezing bevraagt de rol van dans en kunst in onze moderne, westerse samenleving en viert dans als een "volkomen nutteloos fenomeen".

Debat
Na de performances is er aansluitend een debat over de zinloosheid en zinvolheid van kunst. Bekende koppen uit de kunsten gaan met elkaar en het publiek in gesprek. Er zal niet gestopt worden met praten totdat er spreekwoordelijke stoelen door de ruimte vliegen. Met o.a. Izaak Zwartjes, ROEM Leiden, PS Jong. Hou de social kanalen en website in de gaten voor de bekendmaking van alle panelleden.

Daarnaast kun je de open repetities bijwonen van 'Answers', de nieuwste voorstelling van de Leidse choreograaf/danser Jamie de Groot. Een multidisciplinaire dansvoorstelling met als thema 'het waarnemen van een realiteit' en de constante zoektocht naar de antwoorden op de retorische vragen van het leven. Het publiek kan meekijken en feedback geven. 'Answers' is tevens een nieuwe Generator productie die in 2020 bij ons in première gaat. Deze repetities zijn om 12 uur en 14 uur.

Op zaterdag 21 september zal o.a. Izaak Zwartjes deelnemen aan het debat. De mix van moderniteit, mythologie en religie in zijn werk roept een breed scala aan associaties op. Izaak bouwde onder andere een groot nest op een hoogte van 18 meter tegen de muur van De Meelfabriek Leiden, waarin hij 3 dagen leefde.

Aanvang voorstelling en debat op beide dagen is 15.30 uur. De open repetities zijn beide dagen gratis toegankelijk om 12.00 uur en om 14.00 uur.

21 en 22 september van 12.00 tot 18.00uur Entree: €8,58 in de voorverkoop of 7,50 aan de deur Adres: Middelstegracht 36, Leiden

Theater de Generator is een nieuw Leids initiatief voor professioneel maatschappelijk geëngageerd theater en grensoverschrijdende kunst, dat op dit moment gebouwd wordt, maar waar al volop geprogrammeerd wordt. www.theaterdegenerator.nl

Meer info