The Self @ Marktsteeg 10

Marktsteeg 10 uit Leiden organiseert vanaf 21 september de tentoonstelling The Self, een groepsexpositie met zelfportretten van gerenommeerde Nederlandse fotografen en schilders. De aanleiding voor de expositie is de herdenking van de sterfdag van Rembrandt 350 jaar geleden. Voor Rembrandt was het zelfportret in zijn Leidse jaren een belangrijke manier om te experimenteren met emoties, compositie en licht. Ook daarna bleef het zelfportret sterk vertegenwoordigd in het oeuvre van de 17e eeuwse schilder.
De expositie is donderdag, vrijdag en zaterdag tussen 11:00 en 17:00 uur te bezoeken en loopt tegelijk met de tentoonstelling De Jonge Rembrandt in Museum de Lakenhal.

Het zelfportret is interessant gebleven in de kunstgeschiedenis. Het toonde onderzoek naar vorm of psyche, naar reflectie en conversatie met de kijker. Er is werk te zien van Levi van Veluw, Maurice Braspenning, Laura Hospes, Philip Akkerman, Aad Donker, Koen Hauser, Yael Laroes, Jan Wolkers, Gijs Donker en Casper Faassen.

Marktsteeg 10 is opgericht door Casper Faassen en Michaël Roumen en beoogt een ontmoetingsplek en podium voor de kunsten te zijn. Gebruik makend van hun uitgebreide culturele netwerk worden exposities, lezingen, boek presentaties en optredens georganiseerd.

Om de culturele programmering te financieren, wordt Marktsteeg 10 ook verhuurd voor commerciële doeleinden zolang het aan de kwalitatieve en liefst culturele eisen voldoet. Denk aan diners, workshops, congressen, fotoshoots en vergaderingen. Het pand heeft een industriële historie en ligt midden in het culturele district van Leiden.

Voor vragen kun je contact opnemen met management@casperfaassen.com .
Volg het instagram account @marktsteeg10 voor actuele updates, lezingen en evenementen tijdens de expositie.