Tentoonstelling 'In het licht van De Stijl'

Tentoonstelling
Do 11 mei 2017 t/m za 2 september 2017
ma-zo: geopend.
Lumc
Albinusdreef 2 2333 ZA LEIDEN
Richard van der Aa, Kevin Bauer, Fleur van Dodewaard, Iemke van Dijk, Jasper van der Graaf, Henriëtte van 't Hoog, Saskia Noor van Imhoff, Esther Tielemans, Jan Maarten Voskuil, Guido Winkler.

In Galerie LUMC opent op donderdag 11 mei de tentoonstelling In het licht van De Stijl. Doris Wintgens, conservator moderne kunst van Museum De Lakenhal, zal de tentoonstelling om 16.30 uur openen met een korte inleiding over kunststroming De Stijl.

In musea, galeries, boeken en kranten wordt dit jaar volop aandacht besteed aan het 100-jarig bestaan van De Stijl. Met name in Leiden vinden veel activiteiten plaats. Want in Leiden richtte Theo van Doesburg 100 jaar geleden het tijdschrift De Stijl op. Wat begon als de naam van een tijdschrift, werd uiteindelijk een icoon van moderniteit over de hele wereld. De kunstbeweging De Stijl blijkt 100 jaar later nog steeds actueel. Wat bleef en niet meer is weg te denken, zijn de stijlkenmerken zoals de geometrische abstracte beeldtaal, reductie in kleur en vorm en de constructieve technieken. De tentoonstelling In het licht van De Stijl laat zien hoe deze stijlvormen voortleven in de kunst van nu.