Tentoonstelling "Een zee van eilanden - topstukken uit Oceanië"

Alleen toegankelijk met toegangsticket. Deze kun je alleen online kopen, waarbij je een dag en een tijdsslot kiest. Per dag en per tijd is een beperkt aantal tickets beschikbaar. Zo voorkomen we dat er teveel mensen tegelijkertijd in het museum zijn en dat er een lange wachtrij staat bij de ingang. Dit geldt ook voor bv Museumkaarthouders of bij het gebruik van andere passen zoals CJP, collegekaart (studenten) etc. Binnenkort kun je al tickets reserveren; zodra dit mogelijk is laten we het je via de site en social media weten, dus houd deze in de gaten! Kijk voor meer informatie op de website: https://www.volkenkunde.nl/

Met duizenden eilanden in de Grote of Stille Oceaan beslaat Oceanië meer dan 1/3 van het aardoppervlak. Het werelddeel loopt van Nieuw-Guinea tot Paaseiland en van Nieuw-Zeeland tot Hawaï. De zee begrenst en is tegelijk altijd de verbindingsweg tussen de eilanden geweest.

In deze expositie staan de verbondenheid met het water en de enorme vindingrijkheid van de Oceaniërs centraal. Alles is van een adembenemende schoonheid: van meterslange kano’s en ingenieuze navigatiemiddelen tot beelden en sieraden.

Ook hedendaagse kunst kom je hier tegen. De live-action video van Lisa Reihana en de installatie van George Nuku zijn echte eye-catchers.