Straatmuzikantenfestival De Gouden Pet

Muziekfestival
Zo 25 juni 2017 13:00 uur.
Diverse locaties binnenstad Leiden
Haarlemmerstraat 1 2312 DM LEIDEN
Op zondag 25 juni 2017 zullen 40 groepen straatmuzikanten weer strijden om de felbegeerde Gouden Pet. Op 20 verschillende plekken in de sfeervolle binnenstad van Leiden zijn de vele muziekoptredens te beluisteren en te bekijken. Het genre is dit jaar zoals altijd weer zeer divers, akoestische rockbands, Nederlandstalig, bluegrass, jazz, folksingers met gitaar en vele andere soorten artiesten laten zich vanaf 13 uur horen aan een enthousiast publiek.

De Gouden Pet is een straatmuzikantenconcours dat landelijk bekend staat als één van de grotere en gezelligste straatmuzikantenfestivals van Nederland. Maar liefst 40 deelnemers uit binnen- én buitenland worden door een jury beoordeeld op muzikaliteit, originaliteit van muziek en de presentatie.

Het festival vindt plaats in de omgeving van de Hooglandse Kerk, langs de Stille Rijn en Nieuwe Rijn en de Burcht. Op het Hooglandse Kerkplein staat het hoofdpodium als centraal punt, waar om 17.15 uur de finale plaatsvindt. Hier zullen 6 finalisten strijden om De Gouden Pet, bijbehorend geldbedrag én de eeuwige roem. Ook de nummers 2 en 3 vallen in de prijzen. Dit jaar zijn er twee nieuwe speelplekken voor de deelnemers namelijk De Beproeving en Scarlatti.

Eerdere Gouden Pet winnaars zijn inmiddels welbekende bands in regio, land en buitenland. Maar wie zal dit jaar in hun voetsporen treden? U kunt hierover mee beslissen!!! In de finale stemt het publiek voor zijn of haar favoriet. Het publiek bepaalt dus de uiteindelijke winnaar!

Meer informatie

Op 25 juni, de dag van het festival kunt u vanaf 12 uur het programmaboekje gratis ophalen bij de stand aan het Hooglandse Kerkplein te Leiden. Check voor meer informatie www.goudenpet.nl
Afbeelding bij event Straatmuzikantenfestival De Gouden Pet van 25 juni 2017