Stories of Womanhood

Het is weer zo ver! Op donderdagavond 13 juni 2019 keert Stories of Womanhood voor de derde keer terug. Het avondvullende programma vol theater, muziek en kunst strijkt deze editie neer in Scheltema, Leiden. Opnieuw vormen persoonlijke verhalen rondom 'womanhood' de rode draad.

Persoonlijke verhalen in een creatief jasje
Stories of Womanhood is voor iedereen: jong, oud, man, vrouw en alles daar tussenin en daarbuiten. Met kunstliefhebber Stephanie Afrifa (o.a. bekend als tafeldame bij De Wereld Draait Door) als moderator, zullen verschillende opkomende artiesten het podium op 13 juni betreden. Op hun eigen, creatieve manier delen zij met het publiek een verhaal rondom 'womanhood'. Verwacht in de knusse setting van Scheltema o.a. melancholische liedjes van Mevrouw Tamara (De Beste Singer-Songwriter van Nederland) en een theatrale voordracht van Zaïre Krieger (Dipsaus Podcast). Het volledige programma wordt in de maand mei bekend gemaakt via Facebook en Instagram (@storiesofwomanhood).

Tegengeluid
Leidse organisatoren Sophia Blijden (25) en Fenna Jensma (22) willen aan de hand van Stories of Womanhood tegengeluid bieden tegen de politieke discussies rondom feminisme waar links vaak lijnrecht tegenover rechts wordt gezet. "Hoewel die discussies ontzettend belangrijk zijn, willen we met de kracht van het persoonlijke verhaal mensen juist verbinden en laten zien dat we allemaal veel meer op elkaar lijken dan van elkaar verschillen." Hun doel? Dat iedereen aan het eind van de avond de zaal verlaat met een warm gevoel van inspiratie, empowerment en verbondenheid.

Tickets
Benieuwd naar Stories of Womanhood? Je koopt voor maar 7 euro een kaartje via de website van Scheltema of onderstaande link.

In het kort
Wanneer? Donderdag 13 juni
Hoe laat? 19.00 tot 22.00
Waar? Theaterzaal Scheltema, Leiden (Marktsteeg 1, 2312 CS Leiden)

Meer informatie
Stories of Womanhood is in 2017 opgericht door Sharona Badloe en Sophia Blijden naar aanleiding van een zomerstage bij mensenrechtenorganisatie Humanity in Action in Amsterdam. Ze wilden een nieuwe plek creëren waar (voornamelijk) vrouwen persoonlijke verhalen konden vertellen aan de hand van theater, muziek, poëzie, etc.
De eerste editie vond plaats op 8 maart 2018 in het Bijlmer Parktheater in Amsterdam. Performers als Yahmani Blackman, Khadija Al Mourabit en The Visual speelden op een uitverkochte eerste editie en een fantastische sfeer. De tweede editie volgde in oktober 2018 in samenwerking met Making Sense Hoorn. Sharona en Sophia organiseren Stories of Womanhood naast hun studie/werk, omdat ze een grote passie hebben voor theater en vrouwenemancipatie.
Deze editie heeft Sophia in haar eigen stad de krachten gebundeld met fotografe Fenna Jensma.

Klik hier voor meer informatie en tickets.