Singelparkwandeling Leiden

De Singelparkwandelingen gaan, na een ‘coronapauze’ van ruim drie maanden, weer van start. De Vrienden van het Singelpark zijn blij om op zondag 12 juli weer een wandeling langs een deel van de Leidse Singels te kunnen organiseren. Wel in aangepaste vorm: de Singelparkgidsen lopen met twee groepjes van maximaal zes deelnemers en houden rekening met de 1,5 meter afstand.

De wandeling begint om 14.00 uur en duurt ongeveer twee uur. We wandelen onder andere door de tuin van Museum Volkenkunde, zien Park de Put in volle bloei, komen het grootste insectenhotel van Leiden tegen in het Rembrandtpark, lopen over de nieuwe Aeldisbrug bij de Groenhazengracht, gaan via de Hortus Botanicus naar het Pilgrimstuintje en eindigen bij het Plantsoen.

Tijdens de wandeling zie je fraaie gebouwen, hoor je het laatste nieuws over de Singelparkbruggen en leer je over de geschiedenis en ontwikkeling van de stad.

Voor de Singelparkwandeling vraagt de gids je een bijdrage van vijf euro. De Vrienden van het Singelpark besteden de opbrengst aan het realiseren van het langste, mooiste en leukste stadspark van Nederland.

Belangstelling? Meld je aan via singelparkwandeling@gmail.com. Je hoort dan zo snel mogelijk of er nog plaats is en waar de wandeling begint. Aanmelden kan zelfs zondagochtend nog!