Singel'Spark

Van 17 t/m 27 december worden de Leidse singels verlicht met twaalf lichtbakens. Wees welkom deze dagen en volg de route op eigen gelegenheid óf sluit aan bij de feestelijke Kersttocht op zondag 20 december.

Aansluitend bij en met een knipoog naar de realisatie van het Singelpark* worden door Singel'Spark de Leidse singels in de schijnwerpers gezet. Letterlijk: met twaalf lichtbakens die gemaakt worden door kunstenaars, buurtbewoners en medewerkers van betrokken instellingen. Tussen 17 en 27 december springt de vonk van deze lichtbakens over op iedereen die langs de singels wandelt of op de fiets voorbij komt.

Deze voorbijgangers willen nu natuurlijk ook de andere lichtbakens zien! Daarom komt er een plattegrond met tekst en uitleg over de verschillende objecten. Hiermee kunnen bezoekers de route zelfstandig lopen of fietsen. Of zij kunnen ervoor kiezen om mee te doen met de feestelijke Kersttocht op zondag 20 december.

Vanaf vier centrale locaties vertrekken de deelnemers onder leiding van een gids. Zij wandelen of fietsen langs alle lichtbakens en worden onderweg verrast met performances, muziek, poëzie, voordrachten en projecties. Hopelijk nemen zij de vonk mee en geven die door aan iedereen die dat nodig heeft in de donkere en soms eenzame dagen rond kerst!

Informatie: www.fieldsofwonder.nl