Schaduw maakt licht

We nodigen je van harte uit voor de show ‘Schaduw maakt Licht’ op maandagavond 15 juli 2019. Deze show is een eerbetoon aan de grootmeester van het licht, Rembrandt van Rijn.

Om de erfenis van Rembrandts geboortedag te vieren, verzorgen de organisaties Leiden International Short Film Experience (LISFE) en het in Berlijn gevestigde audio-visuele kunstcollectief LiCHTPiRATEN een spectaculaire lichtshow ter nagedachtenis aan Rembrandt. Dit evenement vindt plaats in het hart van de stad bij De Waag, op de plek waar de drie grootste grachten samenkomen.

 De lichtshow is een eerbetoon aan de schilder, die op 15 juli 1606 in Leiden werd geboren en presenteert ook een aantal van Rembrandts tijdloze etsen.

Door middel van lichtprojecties over het water wordt een visueel landschap gecreëerd, de nachtelijke horizon wordt verlicht, reflecties zorgen voor oneindig veel lichtstralen op de grachten zelf en creëren opnieuw de magische essentie van de nalatenschap van de meesterschilder.

Kom op 15 juli om 22:30 uur naar de show voor het rijksmonument De Waag en geniet met ons van Rembrandts erfenis. We hopen dat je er ook bent om deze unieke ‘once in a lifetime’ viering van Rembrandt mee te maken in zijn geboortestad, ons thuis, Leiden.