SATANIQUE SAMBA TRIO Tegendraadse, geniale muziek uit Brazilië

Satanique Samba Trio is een dwars bandje. Niet alleen is het geen trio, ze spelen ook geen samba, althans in de reguliere zin. Wel is het verduveld goede muziek en is het in ieder geval één van de leukste en spannendste groepen van de Braziliaanse alternatieve scene.

De opgewekte en briljante muziek van dit vijftal (!) is volledig gericht op het deconstrueren van de populaire clichés van Braziliaanse volksmuziek. Samba's, bossa nova's, forró's en andere ritmes worden op hun kop gezet, uit elkaar getrokken en ontregeld, om er vervolgens een geheel eigen versie van te brouwen.

Satanique Samba Trio wordt qua muzikale gekte niet alleen vergeleken met avant-pop legendes als Captain Beefheart en Frank Zappa, maar ook met hun populaire landgenoten Os Mutantes. De groep veroverde een cultstatus in Brazilië als openingsact voor o.a. Tom Zé en Naná Vasconcelos.

'Ze duiken diep in de Braziliaanse roots, hakken die in stukken en re-assembleren de delen tot iets wat je zou kunnen omschrijven als ‘Captain-Beefheart-zou-zo-klinken-als-hij-Braziliaan-was’.' (Gonzo Circus)