R.I.O.T.

R.I.O.T. is een samenwerking tussen 3 Leidse bewegingen, ROEM, FEL en Dansblok. Alle drie initiatieven zijn ontstaan vanuit hetzelfde verlangen: de stem van jong Leiden laten horen. Op 8 & 9 december vindt de door hen georganiseerde expositie R.I.O.T. plaats met een programma in de middag en de avond.

Programma:
Op 8 & 9 december presenteren Leidse initiatieven ROEM, FEL en Dansblok: R.I.O.T.! In een interdisciplinaire kunstexpositie geven zij vorm aan Realistische Ideeën Over de Toekomst.
De vraag die centraal staat is: Hoe kunnen we in opstand komen in een wereld geregeerd door algoritmes? De technologische ontwikkelingen zijn de afgelopen 20 jaar razendsnel gegaan, maar de maatschappelijke ontwikkelingen blijven achter.
Op het programma staan o.a. een lezing van fotografe AiRich over Afrofuturisme, live tasjes drukken met een zeefdrukmachine, worden er dansen uitgevoerd en is er een Q&A met de kunstenaars van ROEM. Zaterdagavond 8 december is er om 19.30 een officieel moment om de opening van de tentoonstelling te vieren.

Informatie:
Wat: R.I.O.T. – Realistische Ideeën Over de Toekomst
Wanneer: za 8 december 15.00-23.00, zo 9 december 13.00-23.00
Waar: Red Carpet Lounge, 2e verdieping (Stationsweg 31, 2311 AT, Leiden) Centrum Leiden en op loopafstand van het station.
Toegang: 5 euro of gratis met We Are Public (tickets zijn 2 dagen geldig)
Meer informatie: Via Facebook of feleiden@gmail.com

Partijen:
• ROEM, ruimte om echt te maken. Een platform voor jonge Leidse kunstenaars. Vorig jaar is ROEM een creatieve revolutie begonnen en die is nog steeds bezig. Vind ze op www.roemleiden.com
• FEL, Feminist Evolution Leiden - Via lezingen, meetings, boekenclubs, debat en samenwerkingen wil FEL Leiden transformeren tot een feministisch bolwerk van vrijheid. In het Engels en Nederlands terug te vinden op www.feleiden.nl!
• DansBlok is een platform voor professionele dans die voorstellingen houden op bijzondere locaties in Leiden. De fysieke voorstellingen kom optimaal tot hun recht in een speciaal gecreëerde sfeer die zowel intiem als grensverleggend is.. Voor meer informatie: www.dansblok.com

Waar: 2e verdieping Red Carpet Lounge

Wanneer: Zaterdag 15.00-01.00 & Zondag 12.00-23.00

Klik hier voor meer informatie.