Presentatie 'Young Artists in Residence 2019-2020'

Ter ere van de tentoonstelling Jonge Rembrandt – Rising Star lanceert Museum De Lakenhal een jaarlijks terugkerend programma voor creatieve talenten uit de bovenbouw van het Voortgezet Onderwijs: Young Artists in Residence. Gedurende 4 masterclasses, begeleid door beeldend kunstenaar Roos Tulen, krijgen 10 jongeren de unieke kans om in Museum De Lakenhal hun artistieke talent te ontplooien. Experimenteren, uitproberen, durven, jezelf als kunstenaar leren kennen, alles komt voorbij.

Tijdens de reeks werken de leerlingen aan een eigen kunstwerk, dit jaar aan de hand van het thema ‘De smaak te pakken’. Rembrandt van Rijn, geboren en getogen in Leiden, werkte op zijn 18e aan een reeks schilderijen over de zintuigen. De werken over het gehoor, de tast, de geur en het zicht zijn bekend – ‘De brillenverkoper’ maakt zelfs deel uit van de collectie van Museum De Lakenhal. Het enige schilderij dat nog niet opgedoken is, gaat over de smaak. Daarom aan de jonge talenten de vraag: hoe verbeeld jíj het zintuig ‘smaak’? Tijdens de 4 masterclasses werken zij onder begeleiding van een beeldend kunstenaar aan hun artistieke interpretatie van dit zintuig, aan de hand van uiteenlopende, altijd uitdagende opdrachten. Het eindresultaat wordt in het museum gepresenteerd tijdens een door henzelf ingerichte tentoonstelling.

De tentoonstelling ‘Young Artists in Residence 2019-2020’ opent op zaterdag 1 februari om 15.00 uur in het gloednieuwe Atelier van Museum De Lakenhal. De werken zijn tot en met zondag 9 februari te zien. Toegang is gratis met een geldig entreebewijs.

Meer info