PechaKucha Night Leiden

Doen waar je van droomde, gaan waar je niet mag, zien wat niemand zag, durven wat onmogelijk lijkt of moed verzamelen voor het onvermijdelijke. Het avontuur aangaan is vaak spannend, emotioneel, geeft je adrenaline en vastberadenheid. Laat je verrassen door de avonturiers van PechaKucha Night Leiden.

• Woensdag 17 april 2019
• Deur open 19:50 uur
• Aanvang 20:20 uur
• Grote zaal van Gebr. de Nobel
• 10 inspirerende sprekers
• Beer Break, met DJ Erik van Plaatjes vullen gaatjes
• Tickets € 7,00 klik HIER
• Vriend-van-tickets € 10,00 klik HIER

De Avonturiers
"Lopen kan ik niet meer, maar vliegen ga ik leren" zei Willem Hooft twee jaar geleden, nadat hij door een motorongeluk in een rolstoel terecht is gekomen. Hij vertelt over de reis die hij aflegt om zijn grootste droom werkelijkheid te maken.

Onderwaterfotograaf Cor Kuyvenhoven vaart het water op en neemt ons mee op de Noordzee met haar geheimen. Laat je betoveren door de wonderschone onderwaterwereld.

De Nederlandse waarnemers hadden zich nauwelijks op hun posten gevestigd of de tot dan toe beperkte gevechten groeiden uit tot een volledige burgeroorlog. Doordat zij te maken hebben gehad met excessief geweld en grote spanningen, vertrokken de waarnemers als een ander mens uit Angola. Een van hen was kapitein Niels ten Anscher.
Iva Njunjic is a National Geographic Explorer and the director and co-founder of Taxon Expeditions, Let her take you on a journey to jungles and caves where you discover insects you never knew existed.

Aïcha was pas 4 jaar oud toen haar moeder moest vluchten. Aïcha bleef alleen achter en zocht een plekje bij een tante met maar 1 wens: samen zijn met mama. Ze vertelt ons haar vluchtverhaal vanuit Guinee Conakry, een angstig avontuur op zoek naar een veilige haven.

Hoog Sammy.
Een verwaarloosd jongetje dat zich nergens aan stoort, groeit uit tot een fenomeen. Ramses Shaffy's Leidse jaren als inspiratie voor jonge avonturiers, door Peter van der Geer.

Henk van Dillen: een Rotterdammer met een voorliefde voor avontuurlijk reizen kiest niet altijd de makkelijkste weg. Henk fietste een jaar lang van Rotterdam naar Singapore en in hartje winter van Sint Petersburg in Rusland naar de Noordkaap in Noorwegen: 30 dagen overleven. "De confrontatie aangaan met de natuur geeft mij het gevoel onderdeel te zijn van een groter geheel, dat ik en mijn zorgen heel klein zijn en de wereld heel groot."
"Wandelen gaat wel prima maar kamperen blijft toch lastig..." is het veel gebruikte antwoord van Arjen Ulrich op de vraag of hij soms over water kan lopen. In 194 dagen liep hij van Alkmaar naar New York zonder ook maar enige ervaring en met het doel zoveel mogelijk interessante mensen te ontmoeten.

Taking a split-second decision to have an adventure of a lifetime. Vanessa Verplanck-Vigar vertelt ons haar ervaringen.