‘Pandemie’, een mini-editie van Wavelength festival

Wavelength, het festival voor muziek en wetenschap op het Leiden Bio Science Park, kan dit jaar niet plaatsvinden zoals afgelopen jaren door de coronasituatie. Om toch muziek te laten klinken en meer te vertellen over de wetenschappelijke ontwikkelingen op het park, wordt op zaterdag 28 november om 20.00 uur een eenmalig evenement georganiseerd onder de titel ‘Pandemie’.

Programma:
Rampliederen
Biopartner Center Leiden is het toneel voor het speciale ‘pandemie’-programma. Muziekensemble Camerata Trajectina speelt rampliederen, die onder andere verhalen over besmettelijke ziektes. Tijdens een onderzoeksproject naar historische rampen stuitte hoogleraar Lotte Jensen op tal van deze ‘rampliederen’. Zij zocht uit waar de liederen over gingen en hoe ze hielpen bij de verwerking van de rampen. De musici lichten tijdens het optreden de liederen verder toe en in een speciaal video-interview vertelt Lotte Jensen meer over haar onderzoek. Dit Wavelength-optreden zal een uniek voorproefje zijn van het rampliederen-programma dat Camerata Trajectina begin 2021 gaat opnemen op CD.

Coronavaccin:
Als onderdeel van deze avond wordt ook een video-interview vertoond waarin medicijnontwikkelaars van het bedrijf CHDR (Centre for Human Drug Research) op het Leiden Bio Science Park vertellen over de coronapandemie. Het bedrijf is samen met andere partnerbedrijven op het park een van de partijen in de voorlinie van de ontwikkeling van een vaccin tegen het virus.

Bezoek live of online:
Het evenement kan door een aantal mensen live worden bezocht en wordt daarnaast online uitgezonden via de website en het YouTube-kanaal van Wavelength.

Meer informatie en kaartverkoop:
Kaarten voor het live evenement kosten € 10 en zijn nu verkrijgbaar via de ticketshop. Dankzij de ondersteuning van Gemeente Leiden wordt het evenement online gratis aangeboden. Een donatie wordt op prijs gesteld.