Openlucht Museum De Lakenhal: 100 jaar ná De Stijl

Tentoonstelling
Vr 2 juni 2017 t/m zo 27 augustus 2017
ma-zo: geopend.
Pieterskerk
Kloksteeg 16 2311 SL LEIDEN
100 jaar ná De Stijl toont werk van twintig hedendaagse kunstenaars uit alle windstreken.

Met geometrische vormen en heldere kleuren als belangrijkste elementen vertalen zij de radicale vormtaal van De Stijl naar het hier en nu. Terwijl Theo van Doesburg een tijdschrift nodig had om de kunstenaars uit zijn netwerk samen te brengen, vinden deze kunstenaas elkaar via het internet. Zo vormen ze een eigentijds, wereldwijd netwerk van geometrisch-abstract werkende kunstenaars.

Gastcuratoren Iemke van Dijk en Guido Winkler (IS-projects) stelden in opdracht van Museum De Lakenhal de tentoonstelling samen. Voor het Openlucht Museum De Lakenhal namen de curatoren een deel van het schilderij Compositie in lijn (1917) van Piet Mondriaan als plattegrond en vroegen hedendaagse internationale kunstenaars om grote monumentale ‘Wall Paintings’ in de buitenlucht te maken.

Kunstenaars: Linda Arts (B), Justin Andrews (NL), Alain Biltereyst (B), Bob Bonies (NL), Sanne Bruggink (NL), Sigrid Calon (NL), Matthew Deleget (USA), Jasper van der Graaf (NL), Terry Haggerty (UK), Brent Hallard (AUS), Gilbert Hsiao (USA), Henriëtte van ’t Hoog (NL), Gracis Khouw (NL), Zora Kreuzer (D), Guido Nieuwendijk (AUS), Rob de Oude (NL), Jan van der Ploeg (NL), Thomas Raat (NL), Marije Vermeulen (NL), Zedz (NL). Maison d’Artiste: Prof. Mick Eekhout m.m.v. studenten TU Delft

Museum De Lakenhal is momenteel gesloten vanwege restauratie en uitbreiding en presenteert zich tot aan de heropening in 2019 op diverse wijzen op locatie. Meer informatie: lakenhal.nl/vernieuwt

2 juni - 27 augustus 2017
Locatie: Pieterkerkhof
Openingstijden: 24/7
Entree: gratis

Elke zondag een gratis instaprondleiding
Tijdens de tentoonstelling Openluchtmuseum De Lakenhal (2 juni t/m 27 augustus 2017) op het Pieterskerkhof in Leiden wordt elke zondag een gratis instaprondleiding gegeven om 14.00 uur. De rondleiding duurt een uur. Aanmelden is niet nodig. Verzamelpunt is Old School, Pieterskerkhof 4A.
Met een eigen groep een rondleiding boeken is uiteraard ook mogelijk. Neem voor meer informatie en boekingen contact op met boekingen@lakenhal.nl of 071 5165357.
Afbeelding bij event Openlucht Museum De Lakenhal: 100 jaar ná De Stijl van  2 juni 2017