Ontmoet de helden en schurken van Leidens Beleg en Ontzet (stadswandeling)

In de aanloop naar 3 oktober presenteert Theatergezelschap Stadsavonturen het meeslepende verhaal van Leidens Beleg en Ontzet. Tijdens de StoryTrail stadswandeling neemt verteller Johannes zijn publiek mee naar het legendarische jaar 1574. Je kunt mee wandelen op zondagochtend 27 september, dinsdagavond 29 september en woensdagavond 30 september.

Tijdens de StoryTrail stadswandeling maak je het Beleg van Leiden zelf mee. Je bent erbij als de gevreesde Spaanse commandant Valdez de stad van de buitenwereld afsluit. Je voelt mee met de Leidenaars die steeds meer honger beginnen te krijgen. Je beleeft hoe wanhopige burgers in opstand komen tegen hun eigen burgemeester van der Werff. En je verzint een fantastische list om de Spanjaarden te slim af te zijn.

Verteller Johannes brengt hét verhaal van Leiden met veel vaart en humor, en met liefde voor de stadsgeschiedenis. Ga mee en geniet van een stadswandeling die je niet snel meer zult vergeten.

Uiteraard houden wij ons tijdens de StoryTrail stadswandeling aan de richtlijnen van het RIVM. Om voldoende afstand te kunnen houden, lopen wij in kleine groepen.