Nieuwe beeldententoonstelling in Leiderdorpse Heemtuin

In de Leiderdorpse Heemtuin is de twaalfde editie van de tentoonstelling Heemtuin Verbeeld te zien. De tentoonstelling in de Heemtuin, onderdeel van het Leiderdorpse park De Houtkamp, heeft dit jaar als thema 'Atelier Heemtuin'. Tijdens de expositie is bestaand werk te zien van negen toonaangevende kunstenaars uit de regio en daarbuiten. Ook worden drie bijzondere community art projecten getoond die kunstenaars samen met inwoners van Leiderdorp hebben gemaakt, soms zelfs letterlijk in het atelier van de Heemtuin. Net als andere jaren, is veel aandacht besteed aan de locatie van de beelden zodat zij een relatie aangaan met het groene decor. Zo versterken natuur en kunst elkaar en dat maakt een bezoek aan de Heemtuin extra bijzonder.


Kunstenaars
Stichting Kunst in de Heemtuin is trots dat wederom enkele nationaal bekende kunstenaars meewerken aan de expositie. Er zijn fraaie beelden te zien van Jan van IJzendoorn, Carola Popma, Iris Le Rütte, Elisabet Stienstra, Tine van de Weyer en Yumiko Yoneda. Kunstenaarsduo La Cruz & Helweg, Carla Rump en de Leidse kunstenaar Marjan Waanders hebben voor deze tentoonstelling werken gemaakt met inwoners uit Leiderdorp, waaronder leerlingen van de Kastanjelaanschool en het Visser ’t Hooft Lyceum. Tevens tonen zij al eerder gemaakt werk.

Expositie
De tentoonstelling is tot eind oktober te bezichtigen, maandag tot vrijdag van 8.00 tot 16.45 uur en in het weekend van 15.00 tot 16.45 uur. Meer informatie is te vinden op www.kunstindeheemtuin.nl