Musicalgezelschap Otis uit Leiden presenteert: Damens

Musicalgezelschap Otis staat 14, 15 en 16 juni 2019 in de Leidse Schouwburg met de musical ‘Damens’. Een nieuw, voor Otis geschreven verhaal, waarin na een revolutie dertig jaar geleden vrijwel alle mannen zijn uitgeroeid of verbannen. De samenleving bestaat uit vrouwen, waarbij één vrouw de leiding naar zich toe heeft getrokken. Haar trouwe volgelingen verblijven in het rijke centrum, de herrieschoppers in het arme krottenslop. Daar heerst een andere, mysterieuze dame. En waar zijn de mannen die de revolutie overleefd hebben gebleven?

Damens is een verhaal met een komische noot, dat tegelijkertijd serieuze, actuele thema’s behandelt. Zou de samenleving echt beter af zijn met alleen maar vrouwen? Of is er een balans, een evenwicht nodig?

Vrijdag 14 juni, zaterdag 15 juni en zondag 16 juni, aanvang: 20.00 uur. Zondag is er ook een matinee om 14.00 uur. Kaarten zijn vanaf eind maart verkrijgbaar via de website.

Over Musicalgezelschap Otis
Zingen, dansen en acteren: de 45 leden van Musicalgezelschap Otis staan geregeld op het podium om met veel passie hun hobby uit te oefenen. Otis is een echte Leidse vereniging die in 1989 is ontstaan als operettevereniging. Al snel stapte het koor over op musicals, onder leiding van een professionele regisseur, zangcoach, choreograaf en repetitor. Hiermee is Otis een van de eerste koren in Zuid-Holland dat met het musicalrepertoire aan de slag ging, in een tijd dat musical voet aan de grond kreeg in Nederland. Het streven is om elke anderhalf jaar een show in een groot theater te spelen. Otis is een veelgevraagd koor en trad onder meer op met Arjan Ederveen, Liesbeth List en Pia Douwes en speelde mee in de jeugdfilm ‘In Oranje’. Verder doet Otis mee aan de jaarlijkse Peurbakkentocht in Leiden en geeft het koor met regelmaat en met veel liefde concerten in verzorgingstehuizen en voor De Zonnebloem.

Website: www.otismusical.nl
Facebook: otismusical
Regisseur: Margreet Osinga
Vocal coach: Merel van Geest
Schrijver verhaal: Jeroen Callaars
Productieleider: Juliet Schuering