Museumnacht in Leiden

Op zaterdag 18 mei 2019 vindt de elfde editie van de Museumnacht Leiden plaats. Tijdens deze nacht openen tien musea wederom hun deuren. Dit belooft een nacht met een gouden randje te worden, waarin de musea en de stad Leiden in een ander nachtlicht komen te staan. Georganiseerd door studenten, vóór iedereen.

Op de Beestenmarkt zal de Nacht worden geopend, waarna de bezoekers met een polsbandje toegang hebben tot de deelnemende musea. Het Nachtpad verbindt de musea en vormt een route tussen de tentoonstellingen, optredens, workshops en interessante lezingen. Als knallende afsluiter vindt er aan het eind van de Nacht een afterparty plaats.

Tijdens de Museumnacht Leiden bieden de musea programma’s aan waardoor de bezoekers op een andere manier de collecties beleven. Bezoekers kunnen onder andere genieten van de gedichtenshow van René Oskam, een explosief optreden van de energieke band Starfish en de magische wereld van mentalist Alex Blackwood. Speciaal deze elfde editie zijn de verschillende Leidse escaperooms die de hele nacht open zijn, filmvertoningen van het Leiden International Short Film Festival en het pop-up museum van de Universiteit Leiden in het teken van haar 444-jarige bestaan. Het hele programma is te vinden op de website: http://www.museumnachtleiden.nl.

De Leidse Museumnacht is de enige in Nederland die door studenten in samenwerking met de musea wordt georganiseerd. De studenten zijn georganiseerd in Stichting Museumnacht Leiden. Veertien gedreven studenten van de A.L.S.V. Quintus zijn onder andere verantwoordelijk voor de programmering, publiciteit en acquisitie. Samen met de Leidse musea zorgen zij voor een avondvullend programma. Op de avond van 18 mei openen Hortus botanicus Leiden, Rijksmuseum van Oudheden, Oude Sterrewacht, Museum Volkenkunde, Japanmuseum SieboldHuis, Molenmuseum de Valk, Erfgoed Leiden en Omstreken, Taalmuseum, Rijksmuseum Boerhaave en Museum het Leids Wevershuis hun deuren. In 2018 werd met ruim 5000 bezoekers van de Museumnacht Leiden een recordaantal behaald.

Meer informatie over de Museumnacht Leiden is te vinden op http://www.museumnachtleiden.nl. De Museumnacht Leiden is ook te volgen via Facebook en Instagram (Museumnacht Leiden).  

Korting &Cultuurkaart
Koop via de website een speciaal &Cultuurkaart ticket en betaal €10,- in plaats van €14,- voor toegang tot de Museumnacht Leiden en de afterparty. Het is belangrijk om een geldige &Cultuurkaart mee te nemen bij het ophalen van het polsbandje op de dag zelf.