Minter Loves Science

♥ Op zoek naar een originele Valentijnsavond?♥
Kom naar Leiden Loves Science, de liefdesverklaring aan de wetenschap!

Wetenschappers en Nobelprijswinnaars nemen je mee in hun wetenschappelijke passie. Zo delen de Australische prof. Melissa Little, Leids eredoctor 2019, en beroemde Leidse prof. Christine Mummery hun liefde voor stamcellen en regeneratieve geneeskunde. Ook de Ruimte, het menselijk brein en Europa komen aan bod. Ontmoet de kenners persoonlijk en laat je verrassen door de wetenschap in Leiden, Stad van Ontdekkingen. Liever zelf jouw hartstocht voor wetenschap laten zien? Doe dan mee aan de Pubquiz!

Tessa Minter
Doctor Tessa Minter is net terug van een verblijf op de Salomonseilanden, waar ze de sociale gevolgen van commerciële houtkap in kaart brengt. Ze onderzoekt wat ontbossing voor de eilandbewoners betekent. Wat doet dit met hun manier van leven? En maakt het uit of ze in het regenwoud leven of juist aan de kust van de eilanden wonen? Verandert de houtkap de manier waarop ze jagen en vissen, of eten ze anders dan vóór de ontbossing? Op welke manieren halen mensen voordelen uit houtkap en pakken de voor- en nadelen anders uit voor vrouwen en mannen? Wat doet het met de kinderen? Tessa Minter onderzoekt ook wat eigenlijk onze eigen relatie is met wat er ver weg in de bossen van de Salomonseilanden gebeurt.

Tessa Minter studeerde antropologie aan de Universiteit Leiden. Ze promoveerde ook in Leiden en is er nu universitair docent aan het instituut van culturele antropologie en ontwikkelingssociologie.

Bekijk de timetable.

Gratis toegang!| 14/02/2019 (Valentijnsdag)
Aanvang: 18:30 uur | Rijksmuseum van Oudheden |Minter: 20:35 uur | Leemanszaal