Lunchconcert met pianist Roderigo Robles de Medina

Pianist Roderigo Robles de Medina is op donderdag 17 januari tijdens een lunchconcert in BplusC Oude Vest te beluisteren in werken van Ludwig van Beethoven en Frédéric Chopin. Hij zal ook composities van Surinaamse componisten als Theodor Neumann Cordua, Lodewijk Lichtveld en Edward Vervuurt uitvoeren.

Roderigo Robles de Medina begint zijn optreden met een uitvoering van de Variaties opus 34 van Ludwig van Beethoven. Daarna komen de componisten uit Suriname aan bod. Van Theodor Neumann Cordua (1860-1914) staat diens 'Gondoliera' opus 10 op het programma. Daarna volgt 'Arcadia' van Lodewijk Lichtveld en vervolgens klinkt een Fantasie van Edward Vervuurt. Het komt zelden voor dat men kennis kan maken met werk van Surinaamse toondichters. Het is echter meer dan de moeite waard om deze mooie composities te komen beluisteren. Roderigo Robles besluit zijn optreden met de Ballade nr. 3 opus 47 van Frédéric Chopin.

Prijswinnaar van diverse internationale concoursen, Roderiga Robles de Medina, studeerde bij o.m. Jan Wijn en Mila Baslavskaya en volgde tal van meestercursussen van beroemde pianisten als Bella Davidovich, Eugène Indjic en György Sebök. Zelf gaf Roderigo Robles de Medina naast vele concerten ook meestercursussen in Italië, Zuid- en Midden-Amerika. Bovendien is hij werkzaam aan het Conservatorium in Rotterdam.

datum: donderdag 17 januari
tijd: 12.45 - 13.30 uur
locatie: Oude Vest 45, Leiden (ingang Hazewindsteeg)
toegang: € 6,00, incl. kopje koffie, thee en garderobe
Kaarten verkrijgbaar vanaf 12.00 uur

Kijk hier voor meer informatie!