Lunchconcert door pianiste Lieselotte van Tol

Op donderdag 18 april geeft pianiste Lieselotte van Tol een lunchconcert in de Kapelzaal van BplusC Oude Vest in Leiden. Het concert begint om 12.45 uur. Toegangskaarten van zes euro zijn vanaf 12.00 uur verkrijgbaar aan de kassa.

Lieselotte van Tol heeft voor dit lunchconcert voor een zeer gevarieerd en interessant programma gekozen. Zij begint haar optreden met een uitvoering van 'Melancholie' van de Franse componist Francis Poulenc. Daarna volgt de uit zes delen bestaande Suite nr. 5 van Johann Sebastian Bach. De Sonatine van Maurice Ravel is het voorlaatste programmaonderdeel. Een prachtige bewerking door de legendarische pianist Wilhelm Kempf van het Menuet HWV 434 van Georg Friedrich Hàndel vormt het sluitstuk van dit lunchconcert.

Nadat Lieselotte van Tol in 2012 haar gymnasiumopleiding had voltooid, begon zij met de studie Technische Wiskunde aan de TU-Delft. Deze studie combineerde zij met haar pianostudie bij o.m. Hans Eijsackers, Sepp Grotenhuis en Stéphane De May aan de conservatoria in Den Haag en Rotterdam. Met succes nam zij deel aan tal van meestercursussen van o.m. Imogen Cooper, Rudolf Jansen en Hakon Austbó. Daarna behaalde zij prijzen op het Prinses Christina Concours en tijdens het Zwitserse Festival d'Anniviers.

Lieselotte van Tol beweegt zich op ieder terrein van de kamermuziek. Zo vormt zij een duo met de zangeres Marleen van Os en is zij de pianiste van het Laurens Trio dat regelmatig met succes in Nederland optreedt.

datum: donderdag 18 april
tijd: 12.45 - 13.30 uur
locatie: Oude Vest 45, Leiden (ingang Hazewindsteeg)
toegang: € 6,00, incl. kopje koffie, thee en garderobe
Kaarten verkrijgbaar vanaf 12.00 uur

Kijk voor meer informatie op de website!