Lunchconcert

De lunchconcerten zullen in het nieuwe seizoen op dinsdagen in de theaterzaal van Het Leidse Volkshuis aan de Apothekersdijk 33 Leiden plaatsvinden. Het optreden begint om 12.45 uur. Toegangskaarten van zes euro zijn op de dag van het concert vanaf 12.00 uur verkrijgbaar.

Het eerste lunchconcert in het nieuwe seizoen wordt gegeven door de bekende pianist Leonard van Lier. Hij zal werken van Johann Sebastian Bach (6 Kleine Präludien), Robert Schumann (selectie uit "Album für die Jugend" opus 68) en Moritz Moszkowski (selectie uit "Pièces mignonnes" opus 77) uitvoeren.

Pianist Leonard van Lier studeerde bij Jacques De Tiège en Jan Wijn. Met de hoogst mogelijke waarderingscijfers behaalde hij het DM-diploma (docerend musicus) en het UM-diploma (uitvoerend musicus) met de aantekening "uitmuntend". Hij won de eerste prijs van het Prinses Christina Concours (landelijke finale) en bovendien werd hem de Gaudeamus-prijs toegekend voor de beste uitvoering van hedendaagse muziek. Als solist en als uitvoerder van kamermuziek geeft Leonard van Lier jaarlijks verscheidene, hoog gewaardeerde concerten. Ook in Leiden trad hij al eerder met groot succes op.

- Datum: dinsdag 24 september
- Tijd: 12.45 - 13.30 uur
- Locatie: Apothekersdijk 33, Leiden
- Toegang: € 6,00, incl. kopje koffie, thee en garderobe
- Kaarten verkrijgbaar vanaf 12.00 uur