LINKED/UNLINKED - Videokunst van Inge Reisberman in de Red Carpet Lounge

In het weekend van 8 en 9 december presenteert videokunstenaar Inge Reisberman diverse video's in de Red Carpet Lounge te Leiden.

Reisberman werkt vaak seriematig en thematisch. Haar werk is o.a. opgenomen
in de collectie van Museum De Lakenhal in Leiden en Rijksmuseum Twenthe in Enschede. Van 27 januari t/m 16 juni 2019 is in Rijksmuseum Twenthe haar nog niet vertoonde nieuwste video-vijfluik Respice Finem (lat. Overdenk het einde) te zien.

In de Red Carpet Lounge toont zij echter een spannend overzicht van videowerken die op zichzelf staan en geen deel uitmaken van een serie. De films Hit The Road en Hemerocallis beleven dan hun première. Maar ook oudere 'solitaire' films worden vertoond.

Programma:

Dialogue#01 (2017) is een korte film, gemaakt door Inge Reisberman en Michiel Keller. Twee mannen maken kennis met elkaar, tasten elkaar minutieus af en verkennen hierbij hun fysieke grenzen. De film is eerder te zien geweest tijdens Leiden International Short Film Experience en in het Voice4thought festival, eveneens in Leiden.

Hit The Road (2018) toont de intrigerende beelden van een drukke verkeersweg in het centrum van de Iraanse stad Shiraz. (première)

In Hemerocallis (2018) is een daglelie van zeer dichtbij gefilmd, waarbij het proces van bloei naar verval is gemanipuleerd. (première)

Daarnaast zullen diverse andere videowerken te zien zijn.

Over de locatie:
De Red Carpet Lounge is een tijdelijke Pop-up cinema, bar en club in het voormalige ABN/AMRO gebouw. Stationsweg 31-33, Leiden.
Open 8 en 9 december van 14.00 – 18.00 uur. Vrije toegang.

https://www.ingereisberman.nl
http://www.redcarpetlounge.nl/