LIFF 2020: No Half Measures

Geen halve maatregelen om ons vijftiende festival te vieren. Behalve dan een hoop halve maatregelen. Wij presenteren: editie 14,5.

Vijftien jaar geleden had niemand kunnen bedenken waar het Leiden International Film Festival nu zou staan. Ruim veertigduizend jaarlijkse bezoekers en elk jaar vele premières van over de hele wereld. Dat moeten we vieren! Maar hoe doe je dat in tijden van corona?

Natuurlijk gaat LIFF gewoon door. En hoe! Elf dagen lang nemen wij niet alleen de Leidse bioscopen over zoals we dat al vijftien jaar doen, maar we pakken ook het internet erbij. Met meerdere virtuele bioscoopzalen erbij wordt dit een festival om nooit te vergeten.

Online zullen wij het opnemen tegen de grote streamingplatforms. Met alle voordelen die je van het LIFF mag verwachten (waanzinnig goede films!), en alle nadelen die je van een filmfestival mag verwachten (vaste starttijden voor elke film!). De fysieke zalen van het LIFF zullen voor het eerst in jaren niet aan alle kanten uitpuilen van filmliefhebbers. De capaciteit wordt voor elke zaal aangepast in overeenstemming met de richtlijnen van het RIVM. Kaartjes voor het festival zullen schaars zijn, en dus ook een goede investering voor mensen die winst willen maken op de zwarte markt.

Editie 14,5 wordt een uniek festival, met minder films, minder zaalcapaciteit en minder internationale gasten. Een half festival, of door de online toevoegingen juist een dubbel festival? Wij weten het ook nog niet precies. Cannes, het meest prestigieuze filmfestival ter wereld, was dit jaar alleen online te bezoeken, dus we zijn in ieder geval twee keer zo goed als Cannes. No Half Measures!

Locaties
Het Kijkhuis
Vrouwenkerksteeg 10
2312 WS Leiden

Trianon
Breestraat 31
2311 CH Leiden