Leids Luister Festival 2019

Vandaag is het tijd voor de tweede editie van het Leids Luister Festival. Op 5 locaties in de Leidse binnenstad kun je in intieme sfeer weer luisteren naar bijzondere en persoonlijke verhalen. Laat je meeslepen en verrassen!

Zo vertelt eerste-luitenant Maaike Hoogewoning over haar ervaringen als operatieassistent in een militair ziekenhuis in Afghanistan. Arachne Molema interviewde negentien buitenlandse vrouwen in hun Nederlandse keuken over koken, eten, gastvrijheid en heimwee. Ze neemt de luisteraars mee op een culinaire reis, inclusief hapjes. Burgemeester Lenferink deelt dit jaar een spannend verhaal over een moord die ooit aan hem werd opgebiecht… waargebeurd! Yaël Vinckx (NRC) vertelt in haar eigen woonkamer, samen met wijnjournalist Esmee Langereis, over wijn in de wereldliteratuur, van Jane Austen tot Gerard Reve. De andere vertellers zijn Han Ruijgrok, Sahand Sahebdivani, Alisa Cuuna, Janice Deul en Erfgoed Leiden en Omstreken.

Het festival bestaat uit tien routes met elk drie verhalen. Elke ronde duurt 30 minuten, daarna heb je 15 minuten de tijd om naar een volgende locatie te gaan. Kaartjes à € 5,00 zijn online te koop via www.BplusC.nl/LLF. Wil je na afloop om 18.30 uur wat eten? Koop dan een combiticket voor € 10,00. Je kunt op vertoon van je ticket bij Grand Café de Burcht (Tuinzaal) terecht voor een soepje met een drankje.

Het Leids Luister Festival wordt georganiseerd door BplusC in samenwerking met het Taalmuseum. Met dank aan Fonds 1818, gemeente Leiden, Kunsthuis Leiden, Grand Café de Burcht, Gijsbert van Es, Bianca Engelberts en alle vertellers.