Leiden Science Run 2019

Zaterdag 28 september 2019
Tijd: 11:00 - 15:00 uur

Houd jij van hardlopen? Doe dan mee aan de Leiden Science Run. Doe samen met je vrienden, collega’s of huisgenoten mee aan deze hardloopestafette van 4,44 kilometer op het Bio Science Park in Leiden. De Universiteit Leiden organiseert deze sponsorwedstrijd voor het UAF in samenwerking met het Universitair Sportcentrum, het Leiden Bio Science Park en hardloopvereniging Currimus.

De wedstrijd wordt in estafettevorm gelopen (een team bestaat uit 4 personen, hiervan loopt elk teamlid 4,44 kilometer). Het doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor het UAF (Stichting voor vluchtelingstudenten). Elk team draagt bij aan het goede doel met het inschrijfgeld van 25 euro en door familie, vrienden en collega’s te vragen hen te sponsoren.

In 2019 bestaat de Universiteit Leiden 444 jaar. Deze leeftijd vraagt om een bijzondere viering. Daarom hebben we de afstand van deze editie aangepast naar 4,44 km in plaats van 5 km.
De start en finisht zijn bij de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen (Einsteinweg 55), bij het Gorlaeus collegezalengebouw. Het parcours is 4,44 kilometer lang en loopt over het Bio Science Park Leiden. De wedstrijd begint om 12:00 uur. Rond 15:00 is de prijsuitreiking.

Bekijk de aftermovie van 2018. https://www.youtube.com/watch?v=K6IAO1SkjhU

Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF
Belangrijke doelstelling van de Leiden Science Run is het ophalen van zoveel mogelijk geld voor het UAF (stichting voor vluchtelingstudenten). Deze stichting ondersteunt hoogopgeleide vluchtelingen bij het realiseren van een passende maatschappelijke positie. Ze begeleiden hen bij hun studie en bij het vinden van een baan die aansluit bij hun capaciteiten. Klik voor meer informatie hier