Leiden Loves Science: Henk Hoekstra

♥ Op zoek naar een originele Valentijnsavond?♥
Kom naar Leiden Loves Science, de liefdesverklaring aan de wetenschap!

Wetenschappers en Nobelprijswinnaars nemen je mee in hun wetenschappelijke passie. Zo delen de Australische prof. Melissa Little, Leids eredoctor 2019, en beroemde Leidse prof. Christine Mummery hun liefde voor stamcellen en regeneratieve geneeskunde. Ook de Ruimte, het menselijk brein en Europa komen aan bod. Ontmoet de kenners persoonlijk en laat je verrassen door de wetenschap in Leiden, Stad van Ontdekkingen. Liever zelf jouw hartstocht voor wetenschap laten zien? Doe dan mee aan de Pubquiz!

Henk Hoekstra
Professor Henk Hoekstra wordt beschouwd als een van ’s werelds topexperts op het gebied van zwaartekrachtlenstechnieken om donkere materie en energie te bestuderen. Maar liefst 95% van het Heelal bestaat uit deze mysterieuze ingrediënten, maar de aard ervan wordt nog niet goed begrepen. Hoe ziet donkere materie er uit? Wat is donkere energie? Henk Hoekstra vertelt over zijn werk en de ontwikkelingen in dit spannende wetenschapsgebied. Hij is onder andere kosmologie coördinator voor de Euclid missie, een ESA satelliet om de donkere materie en energie te onderzoeken, die hopelijk eind 2021 zal worden gelanceerd.

Hoekstra studeerde sterrenkunde in Groningen en promoveerde aldaar cum laude. Nu is hij hoogleraar in de Observationele Kosmologie aan de Sterrewacht van de Universiteit Leiden.

Bekijk de timetable.

Gratis toegang! 14/02/2019 (Valentijnsdag)
Aanvang: 18:30 uur | Rijksmuseum van Oudheden | Hoekstra 20:10 uur| Leemanszaal