Lancering nieuwe digitale reconstructies Leiden

Op donderdag 26 november lanceren Erfgoed Leiden en Omstreken en Stichting Verborgen Stad maar liefst 4 nieuwe digitale reconstructies van Leiden in 1620.

Via een livestream vanuit de Pieterskerk Leiden kun je meekijken en live in gesprek gaan met verschillende experts over de (geschiedenis van) de verschillende Pilgrim-gerelateerde locaties in Leiden en de totstandkoming van de reconstructies.

Deze livestream is te volgen via ons Facebook-account en YouTube.

Meer informatie volgt!

Het programma ziet er als volgt uit:
12.30 uur: Opening door Michaël Roumen (directeur Leiden400)
12.35 uur: Interviews met verschillende experts.
13.15 uur: Afsluiting en mogelijkheid tot het stellen van vragen of houden van één op één interviews.

Stichting Verborgen Stad en Erfgoed Leiden en Omstreken werkten het afgelopen jaar samen om een aantal locaties in Leiden waar de Pilgrims woonden, werkten en baden digitaal te reconstrueren.

Van achter de pc of ter plekke – met telefoon of tablet – kun je vanaf 26 november via verschillende platformen terugreizen naar het jaar 1620 en kun je 360° rondom kijken in het jaar dat de Pilgrims uit Leiden vertrokken.
Behalve de Breestraat zijn nog eens vier Pilgrim-locaties in Leiden digitaal herbouwd: de Vrouwekerk, de Begijnhofkerk (en Rapenburg), Kloksteeg 17 en het Zicht op Leiden.

In een latere fase van het project worden ook plekken tussen Leiden en Delfshaven – het vertrekpunt van de Pilgrims – gereconstrueerd, bij onder andere Voorburg en Delft.

Het project, mede mogelijk gemaakt door Gemeente Leiden en Provincie Zuid-Holland, is onderdeel van het herdenkingsjaar Leiden400, waarin activiteiten georganiseerd worden rondom het vertrek van de Pilgrims.