Kleien, knutselen en speuren met de godin Aphrodite

De voorjaarsvakantie (15 februari t/m 1 maart 2020) staat het Rijksmuseum van Oudheden in het teken het zonnige eiland Cyprus en de tentoonstelling ‘Cyprus - eiland in beweging’. Voor kinderen is er van alles te doen, van amuletten knutselen en speuren tot een interactieve familierondleiding.

Aan de knutseltafels in de Tempelzaal kunnen kinderen naar voorbeeld van de vrolijke beeldjes en dierenfiguurtjes uit de Cyprus-tentoonstelling, zelf met klei en kleurtjes aan de slag. De tentoonstelling verkennen kan met de liefdesgodin Aphrodite. Zij is op Cyprus geboren. Ze kent er iedereen en weet alles over het eiland en de 9000 jaar geschiedenis. Met de audiotour ‘Aphrodites favorieten’ laat ze kinderen haar favoriete voorwerpen en eilandbewoners zien.
Op woensdag, zaterdag en zondag zijn er om 15.00 uur interactieve rondleidingen voor het hele gezin. Daarnaast is er op de Egyptische tempel in de hal drie keer per dag een spectaculaire lichtshow (11.30, 13.30 (Eng.) en 15.30 uur).
Alle extra activiteiten in de Tempelzaal zijn gratis bij een museumbezoek. De rondleidingen kosten €7,50 per gezin (vooraf aanmelden). Meer informatie vind je op www.rmo.nl/voorjaarsvakantie2020

Tijdens de voorjaarsvakantie (zaterdag 15 februari t/m zondag 1 maart 2020) is het museum geopend van 10.00 tot 17.00 uur, ook op maandag.