Kinderstoomdagen

In het weekend van 20 en 21 juli organiseert dit kindvriendelijke museum in het Zuid-Hollandse Valkenburg wegens groot succes opnieuw de Kinderstoomdagen in samenwerking met modelbouwers van miniatuurstoomtreinen. Naast ritten met de eigen stoomtrein en diesellocomotieven kunnen kinderen nu ook meerijden op de miniatuurstoomtreinen.

Van alles te doen
Stoomtrein Katwijk Leiden is een museum met vriendelijke vrijwilligers die hun stoom- en dieselpassie graag delen met de bezoekers en hun kinderen. Tijdens dit weekend zijn modelbouwers aanwezig met hun stoomtreinen in miniatuurformaat waar je naar kunt kijken of op kunt zitten om een rondje te rijden. Dit weekend krijg je als kind ook de gelegenheid om naast de machinist mee te rijden op een echte stoom- of motorlocomotief. Je kunt zelfs onder begeleiding een echte hijskraan bedienen van een werktrein. Aan de knutseltafel kun je met papier, schaar en stiften aan de slag.

Een leuk dagje uit voor jong en oud. Met het ouderwetse kartonnen treinkaartje kun je de hele dag meerijden in alle stoom- en dieseltreinen en kun je vrij rondlopen over het terrein van het buitenmuseum en het binnenmuseum bezoeken. En je mag bijna overal op en aanzitten.