Ken-Uw-Klassieken Pubquiz

Op donderdag 4 april 2019 staat in de Tempelzaal van het Rijksmuseum van Oudheden voor de negende keer de Ken-Uw-Klassieken Pubquiz op het programma, onder leiding van quizmaster Fik Meijer. De Pubquiz is onderdeel van de Week van de Klassieken, die wordt gehouden van 4 t/m 14 april 2019. Het thema dit jaar is Van heinde en verre en gaat over migratie in de Klassieke wereld.

datum: donderdag 4 april 2019
tijd: 19.00 – 23.00 uur
locatie: Tempelzaal
kosten: € 8 per deelnemer (incl. een drankje)
deelnemers teams: minimaal 2, maximaal 5 personen (16 jaar of ouder)

Een klassieker onder classici
Onder classici is de Ken-Uw-Klassieken Pubquiz inmiddels een klassieker. Elk jaar strijden veertig teams van (universitaire) docenten, studenten, oud-gymnasiasten en andere liefhebbers tegen elkaar in een bomvolle en gezellige Tempelzaal. Doet u in 2019 ook (weer) mee? Test uw kennis over Griekse en Latijnse literatuur, klassieke mythologie, oude geschiedenis, antieke wijsbegeerte, archeologie en receptie van de Oudheid. Uw inspanning wordt in ieder geval beloond met een vrolijke avond en, wie weet, een mooi boekenpakket en de felbegeerde wisselbokaal!

Quizmaster Fik Meijer
Quizmaster van de Ken-Uw-Klassieken Pubquiz 2019 is wederom de onverwoestbare Fik Meijer, bekend van zijn boeken over de oudheid en emeritus hoogleraar Oude Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam.

Aanmelden
U kunt uw team (minimaal 2, maximaal 5 personen van 16 jaar of ouder) inschrijven via onze ticketwebsite. U betaalt dan meteen de inschrijfkosten à € 8 per deelnemer via iDEAL.

Toeschouwers
Ook toeschouwers zijn van harte welkom! U krijgt zelfs een drankje. Wie weet inspireert het u om volgend jaar de strijd ook aan te gaan… Er is een maximum aantal plaatsen beschikbaar voor toeschouwers, dus meld u van tevoren aan via onze ticketwebsite (entree: € 8 p.p., betaling uitsluitend via iDEAL).