Kamerkoor Akkoord gaat over de grens

Kamerkoor gaat over de grens

Het Leidse kamerkoor Akkoord gaat internationaal en neemt daarbij het publiek mee. En dat niet per vliegtuig of een ander vervuilend vervoermiddel, maar met de kracht van muziek. Het jaarlijkse concert van het kamerkoor staat namelijk in het teken van “Over de grens”.

Of, zoals ze het zelf zeggen: “Kom luisteren in de Leidse Lokhorstkerk en beleef hoe Sibelius in Finland de gevangen koningin bevrijd laat worden, en hoor met Bartók hoe de landarbeiders in Slowakije voldaan terugkeren van een lange werkdag.” Het concert is voor het koor de afsluiter van een jaar lang repeteren. Een voorproefje op het concert was al eerder te horen, namelijk tijdens het Korenfestival in de Leidse Hout in juni 2019.

Kamerkoor Akkoord is een Leids koor met ruim 30 leden dat optreedt onder leiding van dirigent Wim Dijkstra. Femke de Graaf zal als pianist haar bijdrage aan het concert leveren. Het concert wordt gehouden op zondag 26 januari 2020 in de Lokhorstkerk, Pieterskerkstraat 1 te Leiden, en begint om 15:00 uur. Kaarten zijn te koop via de website www.kamerkoorakkoord.nl .

Voor degenen die aan luisteren niet genoeg hebben, heeft het koor nog een andere activiteit in petto. Op donderdag 13 februari staat namelijk een open repetitie gepland, waarop iedereen die belangstelling heeft, een avond mee kan repeteren met het koor.