Jet Steinz presenteert en signeert

Ode aan de brief
Jet Steinz presenteert P.S. en vertelt in een bijzondere boekpresentatie wat er verloren gaat met het verdwijnen van de brief.

P.S. Van liefdespost tot hatemail: de 150 opmerkelijkste Nederlandse brieven is het nieuwe boek van Jet Steinz. De schrijfster, bekend van o.a. ‘Steinz – Gids voor de wereldliteratuur’ en de Volkskrant-rubriek ‘Bestsellers’, verzamelde bijzondere Nederlandse brieven van bekende en onbekende Nederlanders, onder wie ook beroemde en onbekende Leidenaren.

Aan de hand van 150 brieven krijgt de lezer een beeld van Nederland door de eeuwen heen. Extra boeiend en welhaast voyeuristisch is het feit dat de meeste van deze brieven nooit zijn bedoeld voor publicatie. Het zijn persoonlijke brieven die vanuit het hart zijn geschreven en daarom een snaar raken: dapper, liefdevol, erotisch en soms hatelijk. De lezer krijgt hierdoor een eerlijke blik op de brievenschrijvers die nog saillanter wordt als het beroemde Nederlanders en Leidenaren betreft.

Het boek is prachtig vormgegeven. Van alle 150 brieven is het origineel opgenomen, samen met een transcriptie of hertaling en een korte toelichting. Het zien van brieven van eeuwen geleden, soms bevlekt en besmeurd door tranen of bloed maken de brieven en het verhaal van de brievenschrijvers tastbaar en invoelbaar. Een historische sensatie die personen van vroeger nabij brengt, iets wat verloren gaat met het verdwijnen van de brief?

In de boekpresentatie is uiteraard speciale aandacht voor de ‘Leidse brieven’, die worden voorgelezen door Onno Blom, Claartje de Loor, Pieter Jeroense en Elena Bianchi. En er is een speciale voordracht van multitalent en tweevoudig Kunstbende-finaliste Amara van der Elst.

Praktische Informatie
Datum Zaterdag 28 september 2019
Tijd 15.00 – 16.30, boekverkoop vanaf 14.30
Locatie BplusC Bibliotheek, Nieuwstraat 4, Leiden
Toegang Gratis

Kijk voor meer informatie op het Facebook evenement