Jazzpodium Hot House

Muziek overig
Za 25 november 2017 20:30 uur.
Het Muziekhuis: Leidens Muzikale Broedplaats!
Middelstegracht 123 2312 TV LEIDEN
tel 071 514 5755
Op zaterdag 25 november vindt de derde editie van het landelijke evenement Nacht van de Jazz plaats. Tijdens deze avond en nacht treden in jazzclubs en op diverse andere locaties in dertien Nederlandse steden jazzmusici uit binnen- en buitenland op. Naast concerten zijn er ook films, literatuur, foto-exposities en jazz dj's. Alles in het teken van de viering van de grote diversiteit en hoge kwaliteit van de hedendaagse (live-) Jazz in Nederland. Nacht van de Jazz is een initiatief van de VIP (Vereniging van Jazz- en Improvisatiemuziek)
Bij Hot House spelen in deze "Nacht" 2 speciale groepen, Boi Akih: Liquid Songs en Trio Almeida/Duynhoven/Klein
Boi Akih: Liquid Songs is een levendige, vloeiende samenspraak met een rijke diversiteit aan temperamenten, achtergronden, ervaringen, kleuren en karakters. Het komt in het bijzonder naar voren in de persoonlijke verklankende vertellingen van vocaliste Monica Akihary. Haar stem verbindt het Melanesische deel van de Stille Oceaan met de delta der Hollandse laaglanden.
Trio Almeida/Duynhoven/Klein: Spinifex is de jonge honden hardcore band van Tobias Klein met Gonçalo Almeida op bas. In hun akoestische trio met drumveteraan Martin van Duynhoven doen ze het schijnbaar rustiger aan en laten zich inspireren door Ornette Coleman, Eric Dolphy en Henry Threadgill.

Ga voor meer informatie naar de website van het Muziekhuis.
Afbeelding bij event Jazzpodium Hot House van 25 november 2017