Jazzconcert, Virgo

De Japanse Atzko Kohashi (piano) is verbonden met zen esthetiek. Samen met Tony Overwater (bas) en Angel Verploegen (flugelhorn) presenteert zij hun nieuwe album Virgo.

Atzko Kohashi had iets bijzonders in gedachten toen ze Tony Overwater uitnodigde voor een muzikale ontmoeting. Ze verlangde ernaar om een eenheid te scheppen van bas, harmonie en melodie, waarin elke stem op voet van gelijkheid en onzelfzuchtig zou bijdragen aan de muziek. Haar visie is verbonden met de Japanse zen esthetiek die inspireert tot eenvoud en spontaniteit. In trompettist Angelo Verploegen vonden ze hun gelijke, een solist die tegelijkertijd kan harmoniëren, sprankelen en ook de muziek ondersteunen.

Klik hier voor meer informatie en reserveringen. 


Atzko is klassiek opgeleid en heeft zich de jazz als autodidact eigen gemaakt. Ze woonde jaren in New York en tegenwoordig in Nederland. Ze speelt op talloze podia in Japan en Nederland en ze nam vele cd’s op waaronder met bassist Frans v.d. Hoeven en de in Japan wonende Sebastiaan Kaptein alsmede Denise Jannah.

Tony Overwater ontwikkelt zich na zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag als een veelzijdig bassist en componist. Met eigen ensembles en als onderdeel van groepen, zoals het trio van saxofonist Yuri Honing, speelt hij neobop en vrije improvisaties. Overwater schrijft muziek voor zwijgende films en maakt filmische muziek met het project Motion Music. Hij verdiept zich in Arabische muziek en is betrokken bij meerdere muziektheatervoorstellingen voor kinderen. In 1989 krijgt hij de Podiumprijs en in 2002 de Boy Edgar Prijs. (Bron NJA). Tony is een van de “jazzhelden” van het Nederlands Jazz Archief.

Trompettist Angelo Verploegen doet zijn intrede in de Nederlandse jazzwereld in de late jaren tachtig en toont zich een veelzijdig muzikant. Hij speelt moderne jazz, maar ook hardbop met The Houdini’s, is te vinden in big bands, zoals Maiden Voyage en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, maar ook in (vrije) improvisatiegroepen, zoals Bik Bent Braam en Toïs. In de loop der jaren is daarnaast zijn rol als producer van binnen- en buitenlandse CD’s steeds belangrijker geworden. Ook Angelo is een van de jazzhelden van het Nederlands Jazz Archief.