Hortus van Wolkers: Kinderactitiveiten

Kinderworkshop
Maak kennis met de tuin van Jan Wolkers en zijn liefde voor de natuur tijdens een middag in de Hortus botanicus. Geschikt voor volwassen én kinderen.

Wolkers’ liefde voor de natuur was groot. Al op jonge leeftijd kwam hij in de Hortus botanicus van de Universiteit Leiden, waarna hij zelf een ‘kleine Hortus’ inrichtte achterin de tuin van zijn ouders. Zijn eerste echte tuin kreeg hij pas op zijn 47ste, toen hem een tuintje werd toegewezen op het Amsterdamse volkstuinencomplex Amstelglorie. De liefde voor de natuur bracht Wolkers ook naar Texel, waar hij vanaf 1969 met zijn vrouw Karina geregeld op vakantie ging en waar ze in 1981 naartoe verhuisden. Daar creëerde hij de tuin die het decor vormde voor het succesvolle kinderprogramma De achtertuin van Jan Wolkers.

Locatie: Hortus botanicus, Leiden
Datum: woensdag 25 september
Tijdstip: 14.30 uur

Deelname aan de lezingen, kinderworkshop en rondleiding is gratis, maar er geldt een reguliere toegang tot de Hortus. Museumkaart is geldig. Meld je nu aan!  

Kinderworkshops en rondleidingen
Voor kinderen is er parallel aan de lezingen de workshop ‘zaadjes op reis’. Na de lezingen en workshop is er de mogelijkheid een Wolkers-rondleiding door de Hortus te krijgen.