Het wonderbaarlijke leven van de Pilgrim’s-dochter Elizabeth Blossom, de Leidse stammoeder van president Obama

Het geheim van de goudenregen is een historisch kinderboek, waarin het leven van Pilgrim's dochter Elizabeth Blossom centraal staat. Vanuit haar thuisstad Leiden vertrekt ze naar Amerika. Het verhaal over de reis en het leven in dit nieuwe land worden door Chris Houtman op beeldende wijze verteld.

Leiden, 1629. Elizabeth Blossom rent door de straten. De tranen biggelen over haar wangen; binnenkort vertrekt ze met haar vader, moeder en haar kleine broertje naar een nieuw land, Amerika. Maar Elizabeth wil helemaal niet weg, in Leiden wonen mensen van over de hele wereld en ze voelt zich er thuis. Helaas heeft Elizabeth heeft geen keus en moet aan boord van de Mayflower II, mee met haar ouders die in de Nieuwe Wereld een bestaan op gaan bouwen, gebaseerd op de Bijbel. Jaren later vertelt Elizabeth, of Betsy zoals ze wordt genoemd, haar achterkleindochter Prudence over haar levensverhaal. Van de lange reis naar het beloofde land, van haar vlucht uit een benauwende gemeenschap en van haar hulp aan gevluchte slaven en indianen.

Chris Houtman was na een carrière in het Amsterdamse Theater De Engelenbak jarenlang werkzaam bij IDTV als eindredacteur en scenarioschrijver. Daarnaast schreef en regisseerde hij verschillende theaterproducties en was hij betrokken bij historische festivals. Sinds 2016 legt hij zich volledig toe op zijn schrijverschap. Zijn eerste thriller Akte van berouw werd genomineerd voor de Gouden Strop en won de Hebban Thriller Clubprijs.