Het Nationaal Theaterweekend in Leiden

In 2020 vindt wederom het Nationaal Theaterweekend plaats in Leiden. Vanaf vrijdag 24 januari t/m zondag 26 januari zijn vier verschillende voorstellingen te zien, twee in de Leidse Schouwburg en twee in de Stadsgehoorzaal. Iedere voorstelling is slechts 10 euro! Het is een ‘blind date’, de programmering blijft dus nog even geheim. De kaartverkoop voor het Nationaal Theaterweekend start op donderdag 5 september.

De vier voorstellingen hebben allemaal een verschillend genre. Vrijdag 24 januari zijn er twee voorstellingen om 20.15 uur. In de Stadsgehoorzaal kan de bezoeker naar Nederlandse muziek. In de Leidse Schouwburg wordt het lachen om een internationale komiek. Zaterdag om 19.30 uur is een intrigerende acrobatiekshow te zien in de Stadsgehoorzaal en zondag om 14.30 uur is de laatste voorstelling van het Nationaal Theaterweekend in de Leidse Schouwburg. Hier kan het jonge publiek vanaf 4 jaar zijn ogen uitkijken. Rondom de voorstellingen organiseert de Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal extra verassingen en activiteiten.

Het Theaterweekend vond voor het eerst plaats in 2016, sindsdien is het een groot succes. Tijdens het weekend kan heel Nederland kennismaken met theater. Ook voor mensen die nog niet vaak naar theatervoorstellingen zijn geweest, is dit een uitgelezen kans. Het Theaterweekend is een initiatief van het Nationaal Theater Fonds en het Prins Bernard Cultuurfonds.

Kaartjes voor het Nationaal Theaterweekend zijn te koop via Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal. De kaartjes zijn 10 euro, exclusief servicekosten per bestelling. Kaartverkoop start donderdag 5 september en de exacte programmering wordt bekend gemaakt op maandag 18 november 2019.

Meer info