Heropening Museum De Lakenhal

Museum De Lakenhal heeft haar deuren weer geopend op donderdag 20 juni 2019 voor publiek. Van 20 t/m 23 juni is er vier dagen lang een gratis openingsfestival.

Vanaf de heropening wordt de collectie getoond in de oude ‘Laecken-Halle’, met bekende topstukken zoals Het Laatste Oordeel (ca. 1526/27) van Lucas van Leyden, de Brillenverkoper (ca. 1624) van Rembrandt Harmensz. van Rijn en Contra-Compositie VII (1924) van Theo van Doesburg. In de nieuw gebouwde tentoonstellingszalen wordt vanaf de heropening een speciale presentatie ingericht rond de restauratie en uitbreiding, met fotowerken van Karin Borghouts en Marjan Teeuwen.

Vernieuwd museum
Vanaf de heropening is Museum De Lakenhal een inclusief museum: een plek waar een breed samengesteld publiek zich welkom voelt, ongeacht leeftijd, culturele of maatschappelijke achtergrond, overtuiging of beperking, in welke vorm dan ook. Het inclusieve museum verbindt unieke mensen met objecten uit de collectie en verhalen die daarover verteld kunnen worden. Museum De Lakenhal noemt dit het ‘personaliseren van het museumbezoek’. Identiteit, gastvrijheid en interactiviteit zijn uitgangspunten, Museum De Lakenhal wil bezoekers inspireren, uitdagen, verwonderen en enthousiasmeren om zo een actieve bijdrage te leveren aan hun persoonlijke ontwikkeling. Individuele bezoekers en groepen bezoekers worden geïnspireerd om oude en nieuwe gezichtspunten op de collectie te verkennen door middel van belevend leren, op basis van zintuigelijke ervaringen – elk op zijn of haar eigen manier.

Vanaf 2 november 2019 presenteert Museum De Lakenhal in de nieuwe tentoonstellingsvleugel de tentoonstelling Jonge Rembrandt.1624-1634, met vroege werken van de beroemde Leidenaar, waaronder vele bruiklenen uit internationale musea.