HELENDE KRACHT special | LIFF

Na een succesvolle samenwerking in 2018 slaan het Leiden International Film Festival en Museum Volkenkunde opnieuw de handen ineen voor een bijzonder programma in het museum! In het kader van de nieuwe tentoonstelling HELENDE KRACHT zijn twee films geselecteerd die op zondag 10 november in Museum Volkenkunde vertoond zullen worden. Een kaartje betekent toegang tot de filmvertoning én de tentoonstelling, dus mis het niet!

Down to Earth
Een Nederlands gezin met drie kinderen stapt uit de ‘ratrace’ en gaat op zoek naar een nieuw perspectief op het leven en onze doorgedraaide wereld. Geïnspireerd door de wijsheid die ze aantreffen voelen ze zich geroepen om hun ontmoetingen vast te leggen en leven ze samen met inheemse stammen op zes continenten. Down to Earth wordt gezien als een wake up-call en baken van hoop voor de wereld van morgen. Een bijzondere film die vertoond zal worden in aanwezigheid van regisseur Renata Heinen, die na de film vragen zal beantwoorden.

Bekijk de trailer van Down to Earth.

Praktische informatie:
Tijd: 14:00 - 15:30
Prijs: € 12,5;
Reserveren: Down to Earth.
Duur: 90 minuten
Regisseur: Renata Heinen & Rolf Winters
Cast: Nowaten (He who Listens)
Gesproken taal: Engels

Down to earth
The Blair Witch Project
Drie filmstudenten trekken, slechts gewapend met een paar camera’s, de bossen van Maryland in om de legende van de heks van Blair in beeld proberen te brengen, maar raken daarbij steeds meer verwijderd van het oorspronkelijke onderzoek en de bewoonde wereld. Door de onweerstaanbare combinatie van ‘found footage’, zaklamp en snottebel (en een briljante pr-campagne) maakt deze film zelfs voor DE niet-horrorliefhebber een bijzondere film.

Voorafgaand aan de film zullen Wouter Welling, curator van de tentoonstelling HELENDE KRACHT, en Nick Hortensius, hoofd programma van het LIFF, in gesprek gaan over hekserij in film.

Bekijk de trailer van Blair Witch Project.

Praktische informatie:
Tijd: 20:00 - 21.36u
Prijs: € 12,5;
Reserveren: Blair Witch Project.
Regisseur: Daniel Myrick, Eduardo Sánches
Gesproken taal: Engels (geen ondertiteling)
Duur: 81 minuten